Обмеження реклами лікарських засобів професійним середовищем медиків

24-11-09 | категория: Законодательство | теги:

Tweet

medcine23 листопада 2009 року у парламенті зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"», № 5339-1 щодо обмеження реклами лікарських засобів, автори якого Андрій Павловський та Олена Бондаренко (фракція БЮТ), Володимир Карпук (фракція «НУ-НС»).

На думку ініціаторів документу, внесення змін до закону дозволить гарантувати припинення недобросовісної реклами широкій непідготовленій аудиторії сумнівних лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації та заохотить громадян частіше звертатись по консультацію до лікаря, користуватись послугами закладів охорони здоровя всіх форм власності.

Законопроект передбачає, що реклама лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації може розміщуватись виключно у спеціалізованих виданнях, призначених для медичних установ та лікарів, а також може розповсюджуватись виключно на семінарах, конференціях, симпозіумах з медичної тематики.

Проектом змінюється стаття 21 Закону України «Про рекламу», а саме: «розміщення і розповсюдження реклами лікарських засобів обмежується виключно професійним середовищем медиків».

telekritika.ua



Оставить комментарий

(без регистрации)