StarLightSales недоволен перекосом размещений в сторону 1+1

14-03-10 | категория: Реклама в СМИ | теги: , , ,

Tweet

Сейлз-хаус телевізійного холдингу Віктора Пінчука StarLightSales попередив рекламні агенції, що може позбавити їх конфігураційної знижки за випадки перекосу розміщень убік каналів групи «1+1». Відповідного листа він розіслав днями.

Нагадаємо, StarLightMedia та «1+1» цього року співпрацюють у продажах рекламного часу. StarLightMedia пропонує рекламодавцям повний, частковий або спільний з «1+1» ексклюзив в обмін на знижки до 30%. Спільний з «1+1» ексклюзив передбачає розміщення виходів таким чином, щоб 77% WGrp (рейтингів) припадало на холдинг, 23% - на «1+1». Знижка у цьому випадку формально складає 20%.

За результатами лютого деякі рекламодавці перевищили встановлений ліміт у 23%, що й викликало негативну реакцію сейлз-хаусу.

Проте агенції вважають цю реакцію не зовсім адекватною. «Перекіс був, але суто технічний і невеликий - на 5-6%. Стався він через складність точного прогнозування рейтингів - у когось вони впали, у когось виросли. І через випадки, коли дехто познімав розміщення, поки ми не погодили певні умови. А "1+1" не знімав», - пояснює представник великої агенції, що не побажав бути названим.

На його думку, два партнери могли врегулювати це питання між собою, а той факт, що один з них вдався до таких заходів, свідчить про можливе ускладнення стосунків між ними. На жаль, керівник департаменту продажів «1+1» Дмитро Лисицький відмовився від коментарів. Директор StarLight sales Андрій Партика вислухав питання, але запропонував ТК поспілкуватися наступного тижня.

Керівник сейлз-хаусу групи «Інтер» (яка до 2010 року продавала рекламу спільно з холдингом Пінчука) Олег Павленко вважає, що імовірність розриву кооперації двох телегруп висока.

«Це показовий момент, що свідчить про неповну врегульованість їх відносин. Працювати з "пінчуками" складно. Прагнення максимальної наживи, можливо, послугувало каталізатором погіршення відносин», - вважає він.

Нагадаємо, на початку лютого - після того, як було оголошено про зміну власників «1+1» - група «Інтер» звернулася до «1+1» з пропозицією обєднатися у продажах реклами. Проте попередні власники каналу, які усе ще керують ним до завершення транзакції, відмовилися пристати на цю пропозицію, оскільки партнерство з StarLightMedia їх влаштовує більше.
telekritika.ua



Оставить комментарий

(без регистрации)