Яценюк предлагает запретить спортивную тематику в рекламе алкоголя, пива и табака

05-07-10 | категория: Законодательство, Новости рынка и компаний | теги: , , ,

Tweet

Народний депутат Арсеній Яценюк (НУНС) пропонує заборонити використання спортивної тематики в рекламі тютюновий виробів, алкогольних і слабоалкогольних напоїв. Відповідний законопроект № 6645 про внесення змін до закону «Про рекламу» він зареєстрував у Верховній Раді 2 липня.

Документ передбачає доповнити статтю 22 закону «Про рекламу» такою нормою: «Забороняється використовувати спортивну тематику в рекламі алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива та/або напоїв, що виготовляються на його основі, знаків для товарів і послуг, інших обєктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, тютюнові вироби, пиво та/або напої, що виготовляються на його основі».

Також депутат пропонує заборонити спонсорування теле-, радіопередач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів та послуг, інших обєктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої.

У пояснювальній записці зазначено, що мета ухвалення законопроекту - зниження рівня набуття шкідливих звичок населенням України, особливо молоддю, на яку реклама впливає найбільше.

telekritika.ua



Оставить комментарий

(без регистрации)